Daar is E-I-N-D-E-L-I-J-K de zomer!

0
Daar is E-I-N-D-E-L-I-J-K de zomer!
Foto: VRT

We hebben dit jaar geen échte winter gehad, maar een echte lente is ook ver zoek. Maar er is goed nieuws: de eerste periode waarbij het lange tijd warmer dan 20 graden zal worden komt eraan. En het voorgerecht krijgen wij dit weekend al. Tot en met donderdag moeten wij tevreden zijn met amper 15 graden in het binnenland, maar vanaf woensdag krijgen we daar wel meer zonnige periode bij.

Vanaf vrijdag klimt het kwik naar 18 graden, zaterdag 20 graden, zondag 22 graden en maandag zelfs 23 graden. Al die tijd blijft het zonnig.

Mooie liedjes duren niet lang zegt men wel eens, wel na maandag daalt de temperatuur tot een 19 graden op donderdag, maar nadien zou de temperatuur weer tot 22 graden kunnen klimmen. Maar dan zijn we al eind mei en het is nog maar de vraag in hoeverre die voorspelling correct zal zijn. Zonder tegenbericht zou het al die tijd droog blijven, geen regen de eerstvolgende twee weken, maar daar zal niemand rouwig om zijn. Eindelijk kunnen de landbouwers straks weer op de nu toch wel vrij natte weide en kunnen de aardappelen toch nog gezet worden.

Opvallend: sinds Frank Deboosere afscheid van het scherm nam, kregen we amper mooie dagen. Hopelijk krijgen we de eerstvolgende maanden alleen maar mooi weer en zorgen de weergoden alleen in het holst van de nachten voor wat regen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven