James Cooke beleeft heftige reis: “ik voelde me heel alleen met mijn gedachten”

0
James Cooke beleeft heftige reis: “ik voelde me heel alleen met mijn gedachten”
Foto: Peter De Smedt

Samen met vijf collega-BV’s stak acteur en tv-maker James Cooke de oceaan over voor het tweede seizoen van het gelijknamige programma.

Een ervaring waarvoor Cooke, die initieel ook vriendelijk bedankte voor het aanbod, vooraf best wat twijfels en angsten had.

Maar eenmaal aan boord bleek het met al die angsten toch heel wat minder erg gesteld te zijn dan eerst gedacht. Het lukte hem ondanks wat kleine ongemakken als zeeziekte en het constante lawaai en geklots verbazingwekkend goed om telkens een knop om te draaien en opnieuw te focussen.

Waar James veel meer last van had, was het effect van het wegvallen van externe prikkels: “Ik leid een druk leven en ben het gewend om met veel projecten tegelijk bezig te zijn. Dat al mijn werk zo abrupt wegviel, zorgde voor kortsluiting in mijn hoofd.”

Omgaan met de plotse leegte in zijn leven nu hij gedwongen werd om zijn job los te laten, vond hij verschrikkelijk lastig: “Ik kreeg rare dromen. Ik zat continu te denken aan alle plannen die nog op stapel stonden, maar ik kon niks doen. Soms voelde ik me heel alleen met mijn gedachten.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven