Familie-actrice Cathérine Kools: “ik was amper tien jaar toen mijn papa overleed”

0
Familie-actrice Cathérine Kools: “ik was amper tien jaar toen mijn papa overleed”
Foto: VTM

Cathérine Kools kennen we allemaal nog van haar rollen in Familie, Wittekerke en Vermist. De actrice getuigt over de vroege dood van haar vader…

Cathérine Kools was amper zes jaar toen haar ouders uit elkaar gingen. Haar moeder worstelde met een alcoholverslaving dus werden Cathérine en haar broer aan hun papa toegewezen… Maar toen sloeg het noodlot hard toe…

“Toen ik tien was, zaten we samen in de eetzaal toen de directrice naar onze tafel kwam”, herinnert de actrice zich dat ene bewuste moment op school… “Ze lachte lief en vroeg om mee te komen naar haar bureau.”

Haar oudere zussen die alleen waren gaan wonen na de scheiding van haar ouders waren ook aanwezig. “Ik vernam later die avond dat papa plots was overleden”, onthult Cathérine Kools in Nina. “Mijn zussen werden voogd over mij en mijn broer.”

“In die periode dacht ik, toen al, in een reflex: het is verschrikkelijk dat papa er niet meer is, maar daardoor zie ik nu wel mijn zussen veel vaker”, klinkt het stilletjes bij Cathérine Kools in Nina. “Ik zie ondanks onze pijn ook mooie momenten in mijn jeugd. We woonden met vier samen en hebben veel plezier gemaakt.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven