Marlène de Wouters na misbruik: “het was misselijkmakend”

528
Foto: Peter De Smedt

Marlène de Wouters stopte jaren geleden niet zomaar bij VTM. In HUMO doet ze haar verhaal. Hoe ze jarenlang avances weigerde van een man die zijn macht misbruikte en haar het leven en haar carrière moeilijk maakte.

Met avances op zich heeft de presentatrice niet direct een probleem. “Maar je macht gebruiken om je zin te krijgen of, erger nog, om wraak te nemen als je je zin niét krijgt, dat is misselijkmakend.”

Volgens Marlène belde de hogergeplaatste man haar op, bezocht hij zomaar haar loge, wachtte haar op na het werk en wilde haar mee uit eten nemen.

Toen ze duidelijk aangaf niet op zijn avances in te willen gaan, begon de boycot. “Zo zou een programma dat ik zelf had ingediend, dat al was goedgekeurd en waar ik al maanden aan had gewerkt, plots door iemand anders gepresenteerd worden”, geeft Marlène een voorbeeld.

Ze hield de eer aan zichzelf, bekeek het even, maar is niet geplooid voor het machtsmisbruik. Uiteindelijk stapte ze zelf op. “Ik kreeg een aanbod van de toenmalige zenders VT4 en VIJFtv, en ik ben voor hen gaan werken”, verdedigt ze trots haar beslissing in HUMO.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be