Jan Van den Bosch hakt knoop door bij Familie: “lang getwijfeld”

28552
VTM

De acteursgenen doen ook bij Jan Van den Bosch hun ding. Zijn bijna achtjarige dochter Sam speelt sinds kort immers mee in Familie als Finn, de dochter van Rudi. In Story vertelt de acteur dat hij best lang getwijfeld heeft om haar auditie te laten doen.

De trotse vader is achteraf erg blij dat ze in haar auditie slaagde. “Het is niet omdat ze mijn dochter is dat ze zomaar mag meedoen”, benadrukt Jan Van den Bosch.

Het is voor de acteur heel speciaal om met zijn dochter te spelen. Hoewel de meest aangrijpende scènes met Werner De Smedt of Caroline Maes werden opgenomen, hebben ze ook regelmatig samen geacteerd.

Volgens Jan amuseert zijn dochter zich en neemt ze snel nieuwe dingen op. “Thuis bereiden we samen de teksten minutieus voor, maar op de set laat ik haar los en ben ik een van haar collega’s”.

Haar draaidagen zijn intussen teruggebracht van zes naar twee per maand. Sam is daarnaast nog chiromeid en ze volgt pianolessen. “Wanneer ze het niet meer leuk zou vinden, mag ze stoppen met acteren”, klinkt Jan nuchter in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be