Tom Waes op zoek naar échte wereldsteden

0
Tom Waes op zoek naar échte wereldsteden
Foto: VRT

Dubai is teveel blingbling

Wanneer ‘Reizen Waes’ beslist om in het nieuwe seizoen wereldsteden te gaan bezoeken, dan mag Dubai daar uiteraard niet in ontbreken.

Volgens Tom is het de meest atypische bestemming die er is. Het was vooral al een stad waar hijzelf niet naartoe wou. “Al die schone schijn interesseren me geen fluit”, wist Tom aan Primo te vertellen.

Ondanks het feit dat ze daar alles doen om de toeristen gelukkig te maken, is hij van mening dat Dubai weinig ‘echte’ zaken heeft. “Omdat bijna alles er nieuw is, vind ik dat er weinig ziel zit in Dubai”, aldus Tom Waes tegen het weekblad Primo.

Het kleine vissersstadje aan de rand van de woestijn is inmiddels uitgegroeid tot de grootste stad van de Emiraten. De oorzaak voor dit alles was het vinden van olie, wat alles in een stroomversnelling bracht. “Vroeger was op wat kamelendrijvers en parelduikers na er niet veel leven”, geeft Tom aan.

Het grootste deel van de bevolking daar zijn geen lokale inwoners maar expats. Ook op dat vlak mis je dus authenticiteit.  Voor sommigen speelt dit geen rol en zoeken ze enkel naar luxe, comfort, weelderigheid en dus ook een ruim prijskaartje.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven