Pascale Naessens: “het sloeg onmiddellijk in mijn buik”

0
Pascale Naessens: “het sloeg onmiddellijk in mijn buik”
Foto: Photo News

Pascale Naessens heeft naast voeding nu ook haar tweede passie gedeeld met Vlaanderen: pottenbakken. Maar hoe kwam ze op die opvallende hobby?

“Pottenbakken heeft met nostalgie te maken. Het is een eeuwenoud ambacht dat al eeuwenlang in alle culturen voorkomt”, onthult de echtgenote van Paul Jambers in Primo.

“Pottenbakken is veelomvattend”, voegt Pascale eraan toe in het weekblad. “Het is mooi om naar te kijken en het creatief zijn is ook zeer belangrijk. Zeker in deze tijden, waarin iedereen voortdurend gestresseerd lijkt. Met je handen zelf iets maken, dat is zo fijn!” Maar hoe ontdekte Pascale de kunst van keramiek?

“Mijn liefde voor pottenbakken is twintig jaar gelden in Tunesië ontstaan. Ik zag er een vrouw bezig, Sabiha heette ze. Ze bakte borden en potten en ik was instant jaloers”, geeft Pascale Naessens toe in Primo.

“‘Wow, dit wil ik ook kunnen!’ dacht ik. Het sloeg onmiddellijk in mijn buik. Ik ben thuisgekomen en ben meteen een atelier gaan zoeken”, onthult Pascale Naessens hoe ze met pottenbakken begon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven