Vandaag kans op wateroverlast

111
Foto: VRT

Het KMI heeft code oranje aangekondigd, want het weerinstituut waarschuwt vandaag voor intense neerslag. Plaatselijk kan er zelfs tot 70 liter per vierkante meter vallen. Dat is een hoogte van 7 cm en dat is best veel. Door de intensiteit zal een groot deel van het water wegvloeien en dus niet meteen de grond in trekken.

Samengevat: vandaag een kletsnatte dag met stevige windstoten. In het bovenste deel van het land zal het niet warmer dan 18 graden worden, maar het is vooral de regen die spelbreker zal zijn.

Volgens Sabine Hagedoren is de kant groot dat we de volgende dagen nog meer buien over ons heen krijgen. De zomer lijkt voorbij te zijn, in het weekend moeten we zelfs tevreden zijn met een schamele 15 graden en dat zijn we niet meer gewoon.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be