Marc Van Ranst geschokt: “Door hen uit het leven gestapt”

458
Foto: VRT

Het nieuws dat een Oostenrijkse arts uit het leven is gestapt nadat zij bedreigd werd door antivaxers, hakt er bij heel wat van haar collega’s keihard in. En dat is bij Marc Van Ranst niet anders.

Een vrouwelijke arts stapte enkele dagen geleden uit het leven als gevolg van een reeks bedreigingen aan haar adres. De vrouw kreeg al een tijdje politiebescherming, maar blijkbaar was zij niet meer in staat om te werken en sloot haar praktijk.

Afgelopen vrijdag werd haar dode lichaam gevonden. “Deze collega stapte uit het leven omwille van bedreigingen door antivaxers”, schrijft Van Ranst op Twitter. Als geen ander weet hij hoe ver antivaxers kunnen gaan om hun gelijk te krijgen. “Hun continue stroom van bagger, intimidatie en laster is bijzonder schadelijk. We mogen dit nooit normaal vinden. Nooit”, tweet de viroloog.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be