Conner Rousseau teleurgesteld in beslissing VRT

0
Conner Rousseau teleurgesteld in beslissing VRT
Foto: DPG Media

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau is een grote fan van ‘FC De Kampioenen’, dat is algemeen geweten. De beslissing van de VRT om nu al 16 afleveringen van de populaire reeks van antenne te halen omdat er ongepaste humor of opmerkingen in zitten die niet meer van deze tijd zijn, kan op weinig begrip van Rousseau rekenen.

“Ja, er zitten soms ongepaste opmerkingen in”, geeft Conner Rousseau toe. “Ja, er worden soms zaken gezegd die vandaag niet oké zijn, maar wat doen we? Leggen we uit waarom bepaalde zaken gevoelig liggen? Of cancelen we zonder duiding? Ik ben geen fan van deze beslissing”, geeft de politicus toe.


“Trouwens, volgens mij heeft iedereen alle afleveringen al gezien. Als men daar foute zaken gehoord heeft, worden die door het te cancelen al zeker niet recht gezet”, klinkt het verder.

“Ik zou liever hebben dat we op school en op tv uitleggen waarom bepaalde zaken gevoelig liggen. Waarom sommige zaken niet door de beugel kunnen. Maar ook uitleggen dat dit gemaakt is in een andere context dan de context vandaag”, reageert Conner Rousseau.

De politicus geeft verder aan dat steeds meer mensen het gevoel krijgen dat ze niets meer mogen zeggen. “We moeten opletten dat we dat gevoel niet voeden. Want dat werkt contraproductief voor het doel dat we hebben: rekening houden met elkaar, de samenleving zien zoals ze écht is: divers”, besluit Conner Rousseau.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven