Sven Ornelis buiten strijd door corona

68
Foto: Joe

Het is vakantie en in tegenstelling tot de vorige jaren brengt Sven Ornelis die vakantie grotendeels in zijn favoriete stad Barcelona door.

Normaal gezien zou Sven weer ‘thuis’ moeten zijn, maar door corona zit hij ‘noodgedwongen’ vast.
“Ik heb, na een weekje genieten in Barcelona, niet zo goed nieuws. Vrijdag zou ik uitgerust terugvliegen naar België om die avond een DJ-set te draaien op een trouwfeest in Limburg. Zaterdag was ik 3 keer geboekt.

Zondag zou ik dan met de auto vertrekken naar Barcelona. Eerst zou ik een nachtje verblijven in een zalig hotel om dan een paar dagen te verblijven bij mijn fantastische vriend Jorge in Condom. Een draai-weekend waar ik enorm naar uitkeek dus, en een trip waar ik zo onwaarschijnlijk naar verlangde. Maar dat gaat dus niet lukken. Verdorie toch.”

“Vanochtend kreeg ik plots een ontsteking op mijn linkeroog, en een flinke snotneus. Dat laatste gebeurt wel es vaker. Maar vanavond werd dat toch wat lastiger. En ik wou geen risico nemen, dus deed ik toch maar even een test… en wat bleek: ik heb keihard covid. De eerste streep kwam een milliseconde nadat ik de druppels op de test had gedaan. Er was geen twijfel: ik hang er ook aan. Ik deed voor de zekerheid een tweede zelftest, maar die was al even snel. Geen half werk hier.”

“Ik weet dat sommige mensen nu zullen zeggen: zwijg daar toch gewoon over, doe je ding, en niemand hoeft te weten dat je positief test. Maar ik vind dat niet OK. Ik ga echt niet vliegen met covid, en andere mensen besmetten, en een heel weekend DJ’n en daardoor mensen in de problemen brengen om dan maandag en dinsdag mijn vrienden van een eind in de 70 te gaan bezoeken wanneer ik super besmettelijk ben. Doe ik niet. Ja, het is een enorme streep door de rekening, maar we moeten gewoon allemaal onze verantwoordelijkheid nemen, en ziek is ziek. Verdomme toch.”

“Raar he, ik zei nog deze week: ik ontsnap er toch maar mooi aan. Al twee jaar en nog totaal niet ziek geweest. Ik zal wel ne sterke zijn. Niet dus. Men zegt dat iedereen z’n tijd wel eens komt, en nu is de mijne daar. Ik schrijf dit bericht, mega balend, vanop mijn kleine zonneterrasje, nadat we alle festival-organisatoren voor dit weekend afgebeld hebben. Mijn grootste excuses aan hen, en aan het publiek. Maar hier kan ik nu eens echt niks aan doen.”

Katja Retsin viert haar huwelijk

Feest ten huize Katja Retsin en Jan Schepens en daar is een goede reden voor.
“Exact 22 jaar geleden zeiden we JA tegen elkaar – klaar voor een leven vol avontuur, ups & downs, lachen & huilen, ontzettend veel liefde en een kroost die ons voor het leven zou verbinden. Leve ons leven, mijn lief!”, schrijft een supergelukkige Katja Retsin op haar sociale media.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be