Eerste hittegolf op komst?

12630
Foto: Photo News

We hadden er dit jaar nog geen, maar is er een eerste hittegolf op komst?
De komende twee weken verwacht het KMI in Ukkel drie dagen waarop de temperatuur boven de 30 graden uitstijgt. Vanaf maandag daalt de maximumtemperatuur 12 dagen lang niet onder de 25 graden en dus bestaat de kans dat we een eerste hittegolf krijgen.

Weerman Frank Deboosere vertelde dat we voor een hittegolf minstens 5 opeenvolgende dagen een temperatuur van meer dan 25 graden moeten meten waarvan er minstens 3 dagen 30° en meer warm zijn.
Hoewel we de komende twee weken drie dagen van 30 graden en meer mogen noteren, zal de tijdspanne te groot zijn. De dagen waarop het 30 graden in Ukkel kan worden zijn woensdag 13 juli, zondag 17 juli en maandag 18 juli en dat zijn zes in plaats van vijf dagen. Wellicht dan toch geen hittegolf, maar dat het warm gaat worden is een feit. En bovendien valt er niet echt regen uit de lucht. Het is zomer, zoveel is zeker.