Yves Lampaert over Wout van Aert: “Geloof ik niks van!”

0
Yves Lampaert over Wout van Aert: “Geloof ik niks van!”
NYBORG, DENMARK - JULY 02 : yellow jersey Lampaert Yves (BEL) of Quick-Step Alpha Vinyl Team pictured during stage 2 of the 109th edition of the 2022 Tour de France cycling race, a stage of 199 kms with start in Roskilde and finish in Nyborg on July 02, 2022 in Nyborg, Denmark, 02/07/2022 ( Motordriver Kenny Verfaillie - Photo by Vincent Kalut / Photo News

Vandaag staan er kasseien op het programma in de vijfde rit van de Tour de France. Bij Jumbo-Visma willen ze zich vandaag concentreren op een prestatie van Vingegaard en Roglic. Zo zou Wout van Aert vandaag tot knecht gedegradeerd moeten worden om zo zijn twee ploegleden naar de overwinning te leden.

“Daar geloof ik niks van”, reageert Yves Lampaert woensdag in Het Laatste Nieuws. “Ik ben negenennegentig procent zeker dat ze Van Aert niet zullen terugfluiten als hij kan winnen, zelfs als Roglic of Vingegaard op dat moment in een nadelige positie zitten”, gaat Lampaert in de krant verder.

De renner van Quickstep heeft zin zinnen op de gele trui gezet, maar hij beseft dat het niet makkelijk zal zijn om die van Wout van Aert af te pakken.

“Ik peins dat Wout in de kasseirit volledig zijn ding mag doen. Ze gaan Laporte, Benoot, Van Hooydonck, Kuss en Kruijswijk opofferen om bij Roglic en Vingegaard te blijven”, denkt Lampaert.

Of Lampaert gelijk heeft, zien we deze namiddag tijdens de vijfde rit in de Tour de France. Die brengt de renners van Nord Lille naar Porte Du Hainaut. Tegen dat de renners daar rond 17.30 aankomen, hebben zij zo’n 153 kilometer afgelegd.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven