Thuis-actrice Leah Thys: “dat is helemaal niet tof”

0
Thuis-actrice Leah Thys: “dat is helemaal niet tof”
Foto: VRT

Leah Thys vierde in mei haar 77ste verjaardag. Maar nadat ze vorig jaar besmet raakte met het coronavirus én haar echtgenoot Jos aan het gevreesde longvirus verloor, is de actrice zich akelig bewust geworden van haar sterfelijkheid…

“Ik vind oud worden van de hond”, zucht Leah Thys in Story. “Er is niks leuks aan. Het is iets geniepigs”, aldus de actrice die we allemaal kennen als Marianne uit Thuis.

“Je lichaam laat je stilletjes in de steek”, voegt Leah Thys eraan toe. “Ik heb een heel moeilijke rug en ik weet dat die niet weer beter wordt. Die confrontatie moet je continu aangaan.”

“Dat ik rimpels aan mijn ogen heb, vind ik allemaal goed – die zijn er niet voor niks. Maar je takelt af, en dat is niet tof. Je wil gewoon hetzelfde blijven, omdat je nog altijd twintig bent – vanbinnen.” Al speelt er ook nog iets anders…

“Je leven brokkelt af. Daar is geen kruid tegen gewassen en je moet ermee leren omgaan. Mijn lerares bewegingsleer zei altijd: ‘Oud worden? Daar betaal je voor.’ En dat is zo. Want uiteindelijk blijft er niemand over. Al wie je leven kleur geeft, valt weg”, klinkt het stilletjes bij Leah Thys in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven