Erik Goossens begint bij Thuis: “ander niveau dan bij Familie”

514
Foto: VTM

Erik Goossens werd gecontacteerd door de makers van Thuis voor een nieuwe rol. En dat was een kans die de acteur niet kon laten liggen…

“Thuis past perfect in mijn plan om een nieuw hoofdstuk aan te snijden en meer onder de mensen te komen”, onthult Erik Goossens in Dag Allemaal. Eerder liet de voormalige Familie-acteur ook al een nieuwe single los op de wereld. Zijn eerste opnamedag bij Thuis verliep alvast anders dan verwacht…

Erik Goossens maakte zijn debuut op de set van Thuis op de dag dat werd meegedeeld aan de cast dat Thuis voortaan door een extern productiehuis zou worden gemaakt.

“Dat zorgde voor zoveel consternatie en onrust dat er die dag niks meer werd opgenomen.” Toch was Erik Goossens meteen gerustgesteld na die eerste opnames…

“Ik was zenuwachtig, maar voelde meteen dat ik vriendelijk ontvangen werd en in een waanzinnig goed draaiende machine ben terechtgekomen.”

“Wat me vooral opvalt, is hoe gewoon ‘Thuis’ wordt gemaakt. Iedereen is er bijzonder professioneel en gedisciplineerd. Daaraan mogen meewerken voelt als een zegen”, klinkt het bij Erik Goossens die toch een groot verschil ziet met zijn werk bij Familie…

Erik Goossens kroop in de beginjaren van Familie in de huid van Peter Van den Bossche. Zeventwintig jaar na zijn vertrek bij Familie vergelijkt hij Familie met grote concurrent Thuis: “Dit is toch van een ander niveau dan ‘Familie’”, concludeert Erik Goossens in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be