Hanne Troonbeeckx: “Ik word er niet slapend rijk van”

0
Hanne Troonbeeckx: “Ik word er niet slapend rijk van”
Foto: Peter De Smedt

Je kan sociale media niet meer openen of je ziet meteen enkele posts verschijnen van celebrity’s die graag iets willen aanprijzen. Van kledij tot make up tot zelfs maaltijden en andere lekkernijen. Een BV met 100.000 volgers kan voor één zo’n post gemakkelijk 10.000 euro krijgen. Influencer zijn lijkt wel de manier om heel veel geld te verdienen.

Wij ook af en toe reclame maakt op haar Instagramprofiel is Hanne Troonbeeckx. Zij heeft meer dan 43.000 volgers en is ook een echte influencer.

“Het is gewoon een erg leuke job. Maar het is niet dat je er slapend rijk van wordt. Voor één foto heb je vaak een briefing van acht pagina’s met voorwaarden waaraan je post moet voldoen. Maar als je veel online fans hebt en hoogwaardige content deelt, kan je er wel van leven”, zegt Hanne in Dag Allemaal.

Hanne kan niet ontkennen dat ze er goed mee verdient, maar moet net zoals iedereen ook belastingen betalen op alles wat ze verdient.

“Wat voor mij onduidelijk is, is de grijze zone; mag ik een barbecue houden in mijn tuin en een foto posten waarop de sauzen van een bepaald merk te zien zijn? Of reclame maken voor een vriendin die een winkel opent?”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven