VRT-personeel slachtoffer van vetbetaalde tv-sterren

0
VRT-personeel slachtoffer van vetbetaalde tv-sterren
Foto: DPG Media

De VRT moet zwaar besparen en zal maar liefst 200 mensen ontslaan. Héél pijnlijk dat net nu uitlekt hoeveel de tv-gezichten van de VRT verdienen. Op hén wordt blijkbaar helemaal níet bespaard…

Humo onthulde dat vier van de vijf bestbetaalde tv-gezichten in Vlaanderen voor de VRT werken: Tom Waes, Philippe Geubels, Karl Vannieuwkerke en Niels Destadsbader. Enkel Koen Wauters bij VTM verdient een gelijkaardig bedrag van minstens 40.000 euro per maand. Wordt het personeel geslachtofferd om de sterren riante lonen te kunnen betalen?

Dat die sterren betaald worden met belastinggeld doet heel wat wenkbrauwen fronsen, schrijft ook Dag Allemaal. Vooral nu de VRT zich met het binnenhalen van Niels Destadsbader ook wil richten op pure ontspanningsprogramma’s. Wat is hun meerwaarde dan nog ten opzichte van de commerciële zenders?

“De VRT bespaart enkel op dingen waar het brave personeel de dupe van is. Niet op de bekende gezichten, en wellicht niet op de lonen van de top”, maakt Margriet Hermans een eerlijke analyse in Dag Allemaal.

“Voor een openbare omroep die constant moet besparen en mensen moet ontslaan omdat ze er anders niet komen, vind ik het merkwaardig dat er zoveel goed betaalde mensen bij de VRT werken”, kan tv-recensent Jules Hanot daar enkel aan toevoegen in Dag Allemaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven