Sanne blikt terug op geboorte kleinzoon: “Het dreigde mis te lopen”

0
Sanne blikt terug op geboorte kleinzoon: “Het dreigde mis te lopen”
Foto: Peter De Smedt

Sinds ze onlangs grootouders werden van kleinzoon Artie, brengen Sanne en Erik hun woensdagen steevast met hun kleinkind door. De peuter komt dan bij hen op bezoek en zij vervullen dan de rol van oppas. Maar bij de geboorte dreigde het bijna mis te lopen. Over dat spannend moment vertellen ze meer in Story.

Sanne was onverwachts aanwezig bij de geboorte van haar kleinzoon. “Het was heel bijzonder. Onze dochter Maartje was met voorweeën opgenomen in het ziekenhuis en het kon zomaar fout gaan. Ze kreeg weeënremmers en medicatie voor longrijping. Ze kon enkel blijven liggen en hopen dat de baby niet ter wereld zou kopen alvorens zijn longetjes gerijpt waren”, vertelt ze over die turbulente dag.

“Plots viel Maartje flauw en had heel veel pijn. Een spoedkeizersnede na 33 weken zwangerschap was de enige resterende optie. Ik vertrok direct naar het ziekenhuis samen met Senne. Maartje lag half verdoofd op de verlossingstafel met haar onderlichaam uit het zicht en ik kon alles volgen, tot de ingewanden toe”, aldus Sanne. “Op een paar minuten tijd kwam Artie ter wereld. Door de coronamaatregelen mocht ik hem niet aanraken, maar ik was blij dat alles in orde was”, besluit ze daarover.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven