Producer van Thuis zwijgt na ontslag: “Geen commentaar”

0
Producer van Thuis zwijgt na ontslag: “Geen commentaar”
Foto: VRT

Er is veel te doen over de verhuis van de ‘Thuis’ naar een extern productiehuis. Het zou bijvoorbeeld perfect kunnen dat het bedrijf dat de VTM-soap ‘Familie’ maakt in de toekomst ook ‘Thuis’ gaat draaien. Zou kunnen, wij schrijven niet dat dat het geval zou zijn. Er is in ieder geval best veel ruimte bij de AED Studio’s in Lint.

De VRT besliste afgelopen week dat iedereen die voor ‘Thuis’ werkt naar een extern productiehuis overgeheveld zal worden en dat ziet niet iedereen zitten.

Donderdag, na de bekendmaking van het nieuws, werden de opnames voor ‘Thuis’ stilgelegd. Niet alleen de cast is slachtoffer van deze beslissing, ook de cameramensen, mensen van licht en geluid, kostuums en make-up krijgen op een later tijdstip een andere opdrachtgever.

De producer van ‘Thuis’ zwijgt in alle talen over de beslissing van de directie van de VRT. “Om de sereniteit te bewaren”, klinkt het bij Het Laatste Nieuws.

De verhuis van ‘Thuis’ naar een extern bedrijf zal nog veel stof doen opwaaien, het gaat hier om een best ingrijpende beslissing, een beslissing met veel gevolgen voor iedereen die bij ‘Thuis’ betrokken is. De VRT zegt dan wel dat iedereen mee zal overstappen, de nieuwe baas doet na verloop van tijd toch wat hij wil en wij spreken uit ondervinding.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven