Els Dottermans: “Het blijft een probleem”

0
Els Dottermans: “Het blijft een probleem”
Foto: Peter De Smedt

Op de uitreiking van de Ensors enkele weken geleden viel geen enkele vrouw in de prijzen. Dat was volgens actrice Veerle Baetens te wijten aan de eerste genderneutrale film-en tv-awards. En hoewel er toch 10 vrouwen genomineerd waren, viel er geen enkele in de prijzen. Veerle Baetens reageerde daarop met “Laat ze eerst eens zorgen voor evenveel interessante rollen voor vrouwen als voor mannen.” Maar heeft ze nu ook gelijk? Voelen vrouwen zich echt benadeeld?

Els Dottermans vindt in ieder geval van wel. Zij deed een soortgelijke uitspraak al eens enkele jaren geleden en merkt dat er nog altijd maar weinig veranderd is. “Ik zou het graag veranderd zien, en als ik scenariste was, dan deed ik het zelf”, lacht ze in Tv Familie.

Het is nochtans echt goed mogelijk om vrouwen even interessante rollen te geven als mannen. “Als je op Netflix naar Scandinavische reeksen kijkt, merk je duidelijk dat zij verder staan dan wij. Daar zijn series in overvloed die geschreven zijn door vrouwen, voor vrouwen. Neem nu in Vlaanderen ‘Twee Zomers’. Die gaat over vier mannen en vier vrouwen, en toch ligt de focus weer op de mannen. Het blijft echt een probleem.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven