Marjolein uit Blind Getrouwd: ‘Ik werd gepest’

0
Marjolein uit Blind Getrouwd: ‘Ik werd gepest’
Foto: VTM

Hoeveel mensen zouden het in hun jeugd niet meegemaakt hebben, gepest worden? Wellicht veel meer mensen dan jij en ik durven denken. Ook Marjolein Faes  uit ‘Blind Getrouwd’ was vroeger slachtoffer van pestpartijen, dat schrijft zij op Instagram.
“Als kind werd ik gepest. Ook als volwassene is me dat overkomen.

Soms denk ik er nog wel eens aan. Hoe dat voor me voelde en wat dat met me heeft gedaan. Ik ben blij dat het inmiddels is verwerkt”, haalt Marjolein opgelucht adem.

“In m’n job als stressbegeleider, kom ik wekelijks ook (jong)volwassenen tegen die slachtoffer geweest zijn van pestgedrag. De één heeft het al wat meer verwerkt dan de ander. Maar miljaar… wat een impact kan het hebben op een volwassen leven”, weet Marjolein als geen ander.

Ondanks heel wat campagnes van de overheid en andere organisaties blijft pesten in onze maatschappij aanwezig en dat is jammer. De gevolgen voor de slachtoffers zijn enorm. “Je zelfbeeld krijgt een heftige deuk. Je leven kan helemaal overhoop gehaald worden. En in het allerergste geval, kiezen mensen daardoor om hier niet meer te zijn”, weet Marjolein.

“Als kind ben ik in gesprek gegaan met de directie van m’n school en dat heeft mij geholpen en ook als volwassene heb ik er kunnen over praten met vrienden. Praten helpt!”, benadrukt Marjolein Faes.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven