Evi Hanssen vol stress: ‘mijn neerslachtige gevoel blijkt normaal’

0
Evi Hanssen vol stress: ‘mijn neerslachtige gevoel blijkt normaal’
Foto: DPG Media

Eerder deze maand trok Evi Hanssen de deur van haar eigen stulpje in het centrum van Antwerpen achter zich dicht. Zij verhuisde naar de buiten om er samen met Kurt en de kinderen een nieuw thuis te ontdekken. Maar die verhuis is met de nodige stress verlopen. Iedereen die verhuist kent het wel. Er moet last-minute zoveel gebeuren dat er altijd wel wat fout loopt.

En zelfs als het goed verloopt, de stress is hoe dan ook van de partij en dat was bij Evi Hanssen niet anders. De gevolgen laten zich raden: zij voelt zich minder goed.

“Ik heb het zelfs gegoogeld, wat een verhuis doet met een mens. Blijkbaar is die moeheid, dat neerslachtige gevoel wat ik ervaar, heel normaal. Volgens psychologen is verhuizen één van de grote stressvolle gebeurtenissen in ons leven, ook al voelt de verhuizing als een positieve stap”, schrijft Evi Hanssen op Instagram.

Heel veel mensen hebben problemen met verhuizen. Niet op zich met het verhuizen op zich, wel met het aanpassen aan de nieuwe omgeving en vaak ook nieuwe structuur in het leven. Zo moet er elke dag een andere weg afgelegd worden om te gaan werken of de kinderen naar school te brengen. Of gewoon om zelfs naar de bakker of beenhouwer te gaan. “Ons brein houdt ook niet van verandering en als je een beetje gevoelig bent (🙋🏼‍♀️), dan is zo’n verhuis een atoombom van prikkels om te verwerken”, weet ook Evi Hanssen.

“Maar ook gelezen : Emotioneel gezien kom je er blijkbaar snel overheen. Het is een fase. Gewenning. Kwestie van dat gevoel te aanvaarden, de kartonnen dozen in de kelder even te laten voor wat ze zijn, en Netflixen tot ik vanzelf weer energie heb. (Dat van dan Netflixen verzin ik zelf, maar wel een goeie deze week ⛈ ). Binnenkort vast wel wat foto’s van ons nieuwe stekje op Instagram 😉🤳🏼📸”, besluit Evi Hanssen op Instagram.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven