Brits hof onder vuur na opvallend ingrijpen in rechtszaak

142
Foto: Isopix

Prins Andrew lag al langer onder vuur omwille van de aanklacht van Virginia Guiffre met wie hij de lakens zou hebben gedeeld toen ze nog minderjarig was. Maar nu lijkt de zaak ook uit te deinen naar de rest van de Britse royals. En dat heeft allemaal te maken met een opvallende geste van koningin Elizabeth.

Andrew heeft een schikking getroffen met het vermeende slachtoffer waardoor ze het proces tegen hem zou stopzetten. Die schikking bedrag echter zo’n 14 miljoen euro, schrijft Het Laatste Nieuws. En de 95-jarige ‘queen’ zou daarvan zo’n 2 miljoen pond voor haar rekening genomen hebben. Maar die geste van de koningin valt in verkeerde aarde bij de Britse burgers die hier als belastingbetalers voor opdraaien…

Alsmaar luider klinkende stemmen in het Verenigd Koninkrijk vragen nu duidelijkheid waar Andrew die 14 miljoen vandaan heeft gehaald. En hoeveel daarvan ‘betaald’ wordt door de Britse belastingplichtigen…

Met de schikking hoopte het Britse koningshuis de rechtszaak van de agenda te hebben gehaald tegen juni wanneer Elizabeth gevierd wordt omdat ze zeventig jaar op de troon zit, maar die keuze lijkt nu als een boemerang in haar gezicht terug te keren…