VTM-journaliste Hannelore Simoens haalt uit naar politicus: “héél denigrerend”

0
VTM-journaliste Hannelore Simoens haalt uit naar politicus: “héél denigrerend”
Foto: DPG Media

Hannelore Simoens leren we tegenwoordig op een andere manier kennen dankzij haar deelname aan ‘De Verraders’, maar we kennen haar natuurlijk als journaliste voor het VTM-nieuws. Hoe is het om als vrouwelijke journaliste in de politieke wereld te vertoeven?

“Na al die jaren hebben politici me leren kennen als iemand die vragen durft te stellen”, vertelt Hannelore Simoens in Story. “Ik heb het gevoel dat ze me respecteren, omdat ik mijn ‘mannetje’ kan staan.”

Ook al groeit het aantal vrouwen in de politiek, het blijft hoofdzakelijk een cultuur van mannen en zij hebben een bepaalde manier van beleid voeren, onthult Hannelore in het weekblad: “haantjesgedrag, met de ellebogen werken, om ter luidst roepen…”

Ook grensoverschrijdend gedrag is niet vreemd in dat wereldje: “Zonder namen te noemen, een politicus zei ooit tegen mij: ‘Zeg meiske, wat doet gij hier eigenlijk?’ Mij ‘meiske’ noemen is sowieso al heel denigrerend. Hij deed echt uit de hoogte.”

“Een andere man gaf me plots een kus op het voorhoofd. Maar ik voelde me nooit geïntimideerd en kon alleen maar denken ‘eikel’. Maar eigenlijk was dat niet oké”, geeft Hannelore Simoens toe in Story.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven