Familie-producer na kritiek: “we gaan voorzichtiger zijn”

0
Familie-producer na kritiek: “we gaan voorzichtiger zijn”
Foto: DPG Media

In februari beleven we voor de zesde keer de actie Tournée Minérale. Ook bij Familie gaan ze tegenwoordig anders om met hoe alcohol in beeld wordt gebracht. “Je moet mee met je tijd”, onthult Wim Feyaerts, creative producer bij Familie, in Primo.

Vijf jaar geleden lag Familie onder vuur door een onderzoek van het VAD (Vlaams expertisecentrum voor Alcohol en andere Drugs). De makers van Familie zagen ook zelf in dat er té veel werd gedronken in de VTM-serie. Er werd ingegrepen…

“Tomatensap is niet toevallig het favoriete drankje van Raven, bierliefhebber Benny drinkt nu ook al eens een watertje en in de Jan & Alleman bestelt men vlotter een koffie”, onthult Familie-producer Wim Feyaerts enkele concrete wijzigingen.

Ook in de begingeneriek werden er wijzigingen doorgevoerd: “In de vorige begingeneriek zag je bijna alle personages met een glas, in de huidige zijn dat enkel nog Veronique en Lars”, lezen we in Primo. “We gaan bewuster en voorzichtiger met alcohol om”, benadrukt Wim Feyaerts in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven