Christoff haalt zwaar uit: “waarom willen ze onze tradities afpakken?”

0
Christoff haalt zwaar uit: “waarom willen ze onze tradities afpakken?”
Foto: Photo News

Christoff is er altijd openlijk voor uitgekomen hoe gelovig hij is. “Maar ik dring mijn geloof niet op”, benadrukt de zanger in Primo. “Ik heb ook niets tegen andere geloofsovertuigingen, zo lang ze de mijne maar respecteren.” En daar loopt het volgens Christoff vaak fout…

“Daar heb ik het wel moeilijk mee: dat mensen met een ander geloof hier zomaar ineens de scepter komen zwaaien. Dat hoort niet, vind ik. Een kerstmarkt, dat mag niet meer. Het moet tegenwoordig ‘wintermarkt’ heten om niemand voor de borst te stoten. En Sinterklaas willen ze ons ook al afpakken”, zucht Christoff in Primo.

“Bij ons zijn dat tradities, ook al zijn ze dat voor een ander geloof niet. Maar zij hebben dan andere tradities. En dat is goed. Laat ieder zijn tradities hebben”, pleit Christoff voor meer verdraagzaamheid in Primo. De zanger haalt een voorbeeld aan van hoe het er in Spanje aan toegaat.

“Waarom zouden die verschillende tradities niet naast elkaar kunnen leven? In Spanje, in Andalusië, waar ik vaak vertoef, kan dat wel. Daar heb je de christelijke gebruiken naast de Moorse rituelen. Heel mooie parades zie je daar, ik vind dat geweldig”, aldus Christoff in Primo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven