Kat Kerkhofs: “ik kon niet wenen op de begrafenis van mijn papa”

0
Kat Kerkhofs: “ik kon niet wenen op de begrafenis van mijn papa”
Foto: Play4

Het lijkt de normaalste zaak van de wereld dat je gaat huilen op de begrafenis wanneer je iemand dierbaar bent verloren. Media-figuur Kat Kerkhofs verloor haar vader toen ze zestien was, maar huilen op zijn begrafenis, dat deed Kat niet.

“Ik heb soms moeite met het tonen van emoties. En dat is allemaal begonnen op papa’s begrafenis. Ik moest toen niet wenen en dat vond ik vervelend. Mensen vonden mij sterk, maar ik voelde hun oordeel. Sindsdien vind ik het lastig als er emoties van mij verwacht worden die ik niet kan geven. Dat is een trauma. Als een vriendin bijvoorbeeld zegt dat ze een baby krijgt: ik moet daar niet van wenen. Ik ben dan bang dat ze zal denken dat ik niet enthousiast ben, maar dat is het niet. Ik blokkeer gewoon”, legt Kat uit in Het Laatste Nieuws.

Maar Kat vond enkele jaren geleden haar emotionele uitlaatklep. Ze nam deel aan het eerste seizoen van ‘Dancing With The Stars’. Dan lukte het haar om haar emoties de vrije loop te laten. “Dat doet deugd, want dan weet ik: het werkt hier allemaal nog.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven