James Cooke wilde een statement maken: “Het is de normaalste zaak van de wereld”

0
James Cooke wilde een statement maken: “Het is de normaalste zaak van de wereld”
Foto: Play4

In de zomer van 2021 trouwden James Cooke en Dorian Liveyns eindelijk met elkaar. James had al heel wat jaren moeten ‘smeken’ voor  een huwelijksaanzoek, maar het was eindelijk zover. Het koppel straalde van geluk en postte een mooie video van hun huwelijk op Instagram.

“Dit is in sommige landen nog steeds verboden. Ik ben dankbaar dat ik hier werd geboren. Maar dat moet niet. Want dit, lieve vrienden, is niet meer dan normaal”, schreef James bij de video. “Ik sta niet snel op de barricades. Maar op zo’n dag kijk ik om me heen en zie ik mijn familie. Links van mij: een paracommando (zijn vader, red.) met tranen in de ogen, dolgelukkig te wezen, omdat ik trouw met de man van mijn leven. Achter mij: mijn petekindjes, de toekomst, ook zo gelukkig, en ze vinden twee kussende mannen de normaalste zaak ter wereld”, licht hij zijn statement toe in Het Nieuwsblad.

De mannen hebben gelukkig nooit veel hinder ondervonden om zich te outten, maar beseffen maar al te goed dat er heel wat jongeren daar wel problemen mee ondervinden. De homohaat in ons land is groot, maar ze blijven er gelukkig van gespaard. “Maar het is al gebeurd. Twee, drie maanden geleden, bijvoorbeeld. Ik was een reclamefilmpje aan het opnemen op straat, en uit het raampje van zijn auto sprak een man me aan: Hé, James. Ik zwaaide, omdat ik altijd zwaai als ze mijn naam roepen. Hé, vuile homo, riep hij, en hij reed weg. Ik had meer met die man te doen dan met mijzelf. Maar het bevestigt mijn gedachte: er is nog work to do. Daarom is zo’n boodschap op Instagram belangrijk.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven