Nina Derwael onthult geheimpje: “ze noemen mij het ijskonijn”

85
Nina Derwael
Foto: DPG Media

Als topsporter moet je te allen tijde je stress onder controle kunnen houden. Dat is niet voor iedereen even eenvoudig en van veel sporters staat de stress op hun gezicht af te lezen. Van turnster Nina Derwael niet. Zij weet te allen tijde te camoufleren dat ze stress heeft. Dat levert haar een bijzondere bijnaam op.

“Mijn mama noemt mij altijd ijskonijn. Ze zegt dat de stress niet van mijn gezicht is af te lezen, en dat ik op een wedstrijd altijd heel cool en op mijn gemak lijk. Maar misschien heb ik gewoon een heel erg resting bitch face waardoor het keihard lijkt alsof het mij allemaal niets kan schelen”, lacht ze in Gazet van Antwerpen.

Maar net zoals iedereen heeft Derwael ook te maken met heel erge stress voor ze moet presteren. Maar met succes, want Nina zette al heel wat mooie prestaties neer.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be