Jan Jaap van der Wal over zijn Vlaamse trekjes: “ik betrap mezelf er al op”

24
Foto: VRT

Jan Jaap van der Wal is populair in Vlaanderen en hij overweegt om in de toekomst volledig in Vlaanderen te komen wonen. De man draagt zijn thuisland Nederland nog steeds in zijn hart, maar hij merkt dat hij stilletjes aan toch een echte Vlaming aan het worden is.

“Onlangs was ik te gast in de talkshow ‘Jinek’. Daar zaten dan enkele mensen – geen experten ter zake – die het over corona hadden. En dan merkte ik toch dat ik wat achterover leunde tijdens hun hevige discussie. Da’s toch Vlaams, hé? Die reflex van: ‘Moet ik mij hier echt ook nog mee bemoeien”, lacht Jan Jaap in Dag Allemaal.

Ondanks dat Jan Jaap heel wat werkpunten van ons land kan opsommen is hij hier gelukkig, samen met zijn vrouw Eva en zoon Tove. “Ik vind nog altijd dat jullie beschaafder zijn dan de Nederlanders, en smaakvoller. Jullie liefde voor eten en drinken spreekt me ook enorm aan.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be