Veerle Baetens is geen fan van sociale media

0
Veerle Baetens is geen fan van sociale media
Foto: Peter De Smedt

Iedereen heeft het wel al eens ondervonden dat sociale media niet altijd de vrolijkste plaatsen zijn om rond te scrollen. Er heerst heel wat positiviteit, maar aan de negativiteit valt jammer genoeg niet te ontkomen.

“Ik heb onlangs The social dilemma gezien op Netflix. Het is een documentaire die iedereen zou moeten bekijken. Ze legt haarscherp bloot hoeveel rottigheid er in sociale media schuilt. Er wordt ingebroken in je persoonlijke levenssfeer, met als doel informatie te vergaren die verkocht wordt en vervolgens gebruikt voor allerhande allesbehalve nobele doelen”, legt Veerle uit in Nina. Veerle zelf zal nooit verslaafd raken aan de sociale media en dat heeft ze deels ook te danken aan haar carrière. “Ik besef dat ik geluk heb dat ik het niet nodig heb voor mijn carrière.”

Al zal haar dochter Billie wel vaker te maken krijgen met de gevaren van sociale media. Billie kreeg tijdens de coronacrisis een smartphone cadeau, als één van de laatste van de klas. Maar Baetens kijkt er streng op toe dat haar dochter niet meteen in de gevaren trapt. “Bij momenten wordt ze gek omdat ik er zo streng op ben, maar ik wil proberen om die verslaving tegen te houden. Sociale media doden ook de fantasie en de goesting om iets met je handen te doen. Als ik haar telefoon afneem, gaat Billie weer dansjes bedenken en creatieve dingen doen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven