Margriet Hermans: “Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn geloof kwijt was”

0
Margriet Hermans: “Hij heeft ervoor gezorgd dat ik mijn geloof kwijt was”
Foto: DPG Media

Iedereen heeft zijn eigen geloof en iedereen gelooft wel in iets anders. De ene gelooft in God, de andere in nog iets anders. Margriet Hermans heeft heel lang in iets geloofd, al kwam daar op een dag verandering in.

“Ik heb altijd in iets geloofd, tot ik wist wie Sinterklaas was. Op die dag was ik mijn geloof kwijt. Het was een grote ontgoocheling toen ik te weten kwam dat mijn ouders ons die cadeautjes bezorgden. Ik had hen dankbaar moeten zijn in plaats van die oude grijze heilige man, maar ik wist het toen nog niet”, lacht Margriet in Primo.

Positief zoals Margriet altijd is, heeft wel veel vertrouwen in de mensheid. “Ik geloof dat er in iedere mens iets goeds schuilt. Vorig jaar, tijdens de eerste lockdown, gingen we boodschappen doen voor de zwakkeren en stonden we te applaudisseren voor de mensen uit de zorgsector. Ik was ervan overtuigd dat we allemaal positiever uit die crisis gingen komen, maar nu hoor en zie ik vooral veel frustratie … Spijtig, maar zo’n golven van ongelooflijk enthousiasme zijn nooit van lange duur.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven