Liefdesdrama tussen prins Gabriël en Nederlandse prinses Alexia?

242
Foto: ISOPIX

Er wordt al eens geroddeld dat onze prins Gabriël iets zou hebben met de Nederlandse kroonprinses Amalia. Of is het toch Alexia? Gabriël zou immers te zien zijn geweest op een Tik-tok-filmpje van Alexia. Of dat is toch wat ze ons willen doen geloven.

Of Gabriël nu valt voor Amalia of Alexia, het is een feit dat onze koningshuizen nooit met elkaar mogen trouwen. In TV-familie legt Kathy Pauwels uit waarom. “. In 1830, nadat België zich onafhankelijk maakte van Holland, werd immers een decreet aan de grondwet toegevoegd. De zogenaamde ‘eeuwige uitsluiting’. Die bepaalt dat een lid van de familie OranjeNassau, de bij ons toen zo gehate Nederlandse koninklijke familie, nooit kans mag maken op de Belgische troon.”

De mensen uit Nederland lijken daar niet bepaald rouwig om te zijn. “Stel dat die bij elkaar de liefde van hun leven vinden, dan mogen ze geen relatie beginnen vanwege één of andere middeleeuwse wet. Ze zouden een moderne Romeo en Julia zijn”, klinkt het in Nederland