Tom De Cock is blij met Anuna De Wever en Greta Thunberg

0
Tom De Cock is blij met Anuna De Wever en Greta Thunberg
Foto: VRT

Heel wat Vlamingen, bekend en onbekend zijn het niet met Anuna De Wever eens als die studenten oproept om mee te gaan betogen voor het klimaat. Maar er zijn ook Vlamingen die zich als één blok achter Anuna scheren en haar groot gelijk geven. Tom De Cock is zo iemand.

“Het klimaat warmt een beetje op, omdat de natuur opwarmt. Maar het klimaat warmt nog veel harder op door de mensheid. Tachtig procent van de uitgestoten broeikasgassen is het gevolg van ons transport. Ik vind het fantastisch dat mensen als Anuna De Wever en Greta Thunberg hun stem laten horen”, klinkt het bij Tom in Tv Familie.

Nog niet zo heel lang geleden schreef Tom een roman ‘Lily’, dat gaat over een meisje dat in een klimaat probeert te overleven dat naar de knoppen is. “Dat boek is eigenlijk mijn hommage aan Anuna en Greta. Hen vanuit een ivoren toren het zwijgen proberen op te leggen… ik vind dat not done!”

Tom gaat zelfs nog een stapje verder in het verdedigen van Anuna en Greta. “We moeten die jongeren dankbaar zijn voor het feit dat ze ons de ogen hebben geopend. Het is dankzij de klimaatspijbelaars dat we het er over hebben. Als mijn dochter over tien jaar wil gaan betogen dan mag zij gerust een dag school skippen. Ik ga zelfs mee!”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven