Voormalig Familie-gezicht haalt uit naar woke-generatie: “weinig respect voor anderen”

0
Voormalig Familie-gezicht haalt uit naar woke-generatie: “weinig respect voor anderen”
Foto: DPG Media

Actrice Lien Van de Kelder strijdt voor gelijke kansen voor iedereen in de maatschappij. Als het van haar afhangt staan er binnenkort evenveel schaars geklede mannen als vrouwen op de cover van Humo en krijgen vrouwen en vluchtelingen het respect dat ze verdienen.

Graag zou de actrice nog wat meer mensen van kleur in televisieseries zien verschijnen. Ook dat zou het respect voor die mensen helpen verbeteren. “Het is alvast een goeie zaak dat politieseries niet meer stelselmatig draaien ronde een oude witte commissaris met een jonge assistente”, klinkt het in Humo.

“Nu, ik vind ook niet dat de slinger helemaal naar de andere kant moet doorslaan en dat de politiecommissaris nooit meer een oude, witte man mag zijn. Die bestaan namelijk óók nog. Ik krijg nu soms het gevoel dat degenen die zichzelf ‘geëngageerd’ en ‘woke’ noemen, wel respect vragen voor hun ideeën, maar datzelfde respect moeilijker kunnen opbrengen voor mensen die, bijvoorbeeld, nog wel een stukje vlees willen eten. Het neigt soms naar wijzij-denken. En daar is nooit iemand beter van geworden.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven