Laura Tesoro: ‘De klap was enorm’

0
Laura Tesoro: ‘De klap was enorm’
Foto: VTM

Heel wat artiesten dromen van een diploma aan het conservatorium. Het is niet eenvoudig om er binnen te geraken en heel wat mensen die dromen van een carrière worden niet toegelaten. Het overkwam ook Laura Tesoro.

Laura raakte na 3 pogingen maar niet binnen aan het conservatorium. In Het Laatste Nieuws vertelt ze over de pogingen die ze heeft ondernemen. “Ik deed ingangsexamen in mei, de dag na de finale van ‘The Voice’. Gezakt. Oké, ik was wellicht niet goed voorbereid, ik had ook een beetje een kater. Maar de tweede keer in september, na een zomer studeren: weer gezakt. Dan heb ik besloten om het voorbereidende jaar te gaan doen in de JazzStudio.”

Maar ook de derde keer slaagde Laura niet en zag ze haar dromen in duigen vallen. Tot haar vriendin en zanglerares Oljana begon te overtuigen dat ze dat diploma helemaal niet nodig had om het te maken in de showbizz. “Het enige wat je méér kan doen dan wat je al doet met dat conservatoriumdiploma, is leerkracht worden. Wil je dat? Waarom zou je dan niet verder doen zoals je bezig bent en dit vak leren in praktijk”, klonk het toen bij Oljana. Dit was voor Laura een eyeopener en het bracht haar tot inzicht. “Ik hád op theorievlak inderdaad niet kunnen volgen. Ik zou een heel jaar ongelukkig zijn geweest.”

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven