Diede, nummer 1 in K2 Zoekt K3 in opspraak: ‘Zij steunt Zwarte Piet’

0
Diede, nummer 1 in K2 Zoekt K3 in opspraak: ‘Zij steunt Zwarte Piet’
Foto: VTM

Zaterdagavond kon je op VTM zien hoe Diede van niets op 1 terecht kwam in ‘K2 Zoekt K3’. Diede zette een fantastische prestatie neer en maakt dus veel kans om de nieuwe bij K3 te worden. Helaas ligt zij nu al onder vuur. De reden? Diede zou shows geven waarin in het verleden Zwarte Piet te zien was.

Op de sociale media schreeuwen enkele mensen moord en brand, dit kan toch niet? Zo zijn er nu plots mensen die beweren dat Studio 100 Zwarte Piet zou verdedigen.

“Diede die nu op stoel 1 zit bij #K2zoektK3 staat bekend om haar shows met Zwarte blackface Pieten. Terwijl we kandidaten van kleur als Chanel en Jemaima toejuichen is niemand kritisch op dit meisje die haar talent inzet om deze racistsiche karikatuur een podium te geven”, schrijft iemand op Twitter.


“Veel mensen van haar leeftijd en ouder hebben van Zwarte Piet gehouden als kind zonder te weten dat het fout zat, maar deze discussie wordt al sinds 2011 gevoerd. Amsterdam besloot in 2014 al met Zwarte Pieten te stoppen, maar Diede stond járen daarna nog met ze op de bühne”, reageert iemand op Twitter.

Een zwaar overdreven reactie lijkt ons, temeer omdat Diede ondertussen ook met roetpieten werkt. Het zou ons niet verbazen mochten deze reacties uit een fankamp van één van de concurrentes komen. Zo flauw, niet?

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven