Anuna De Wever over klimaatramp: ‘Dat is echt verschrikkelijk’

0
Anuna De Wever over klimaatramp: ‘Dat is echt verschrikkelijk’
Foto: DPG Media

Het is ondertussen ruim twee maanden geleden dat hevige regenval voor een drama in het zuiden van ons land zorgde. Een klimaatramp van die grootorde, dat is best uitzonderlijk. Maar volgens heel wat specialisten ter zake zat dit er ooit aan te komen.

Je zou denken dat zo’n ramp spek naar de bek van milieuactiviste Anuna De Wever is, maar in Knack vertelt zij deze week dat voorval niet wou misbruiken. “Dat is echt verschrikkelijk. Ik ben in Verviers en Pepinster geweest en heb daar mensen ontmoet die door de overstromingen alles kwijtgeraakt zijn”, reageert Anuna in het tijdschrift.

Zij kon haar ogen niet geloven. Duizenden mensen zaten (en zitten nog steeds) in de miserie, de aardgasvoorziening is nog altijd niet overal in orde gebracht, mensen zitten mogelijk nog een hele tijd zonder verwarming. De Wever had deze ramp kunnen aangrijpen om nog meer aandacht te krijgen voor de problematiek rond het klimaat, maar dat deed zij bewust niet. “Dat was geen moment om victorie te kraaien, ook al kunnen we alleen maar hopen dat mensen zullen doorkrijgen dat het probleem dus echt wel serieus is”, benadrukt zij deze week in Knack.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven