Voormalig Familie-actrice: “dan zitten we met ons allen te janken aan tafel”

0
Voormalig Familie-actrice: “dan zitten we met ons allen te janken aan tafel”
Foto: DPG Media

Hilde De Baerdemaeker heeft vier kinderen in huis rondlopen. Een tweeling van elf, een plusdochter van vijftien en een pluszoon van zeventien. Hoe gaan haar tieners om met het klimaatrapport en de beroering dat dat vooral bij onze jongeren teweegbrengt?

De voormalige Familie-actrice ziet zich vooral als een moeder die probeert om haar kinderen bij te brengen wat er allemaal omgaat in de wereld, maar die ook probeert om ze af te schermen van die constante, niet zo prettige informatiestroom.

“Ik ben zelf hoogsensitief en ik heb er hier nog zo’n paar rondlopen. Soms zitten we met z’n allen te janken aan tafel als de actualiteit aan bod komt”, geeft Hilde De Baerdemaeker toe in Het Nieuwsblad. “Ik denk dat elke generatie gevoeliger wordt, en dat er zo echt wel iets verandert.”

Maar dat klimaat blijft een zorgenkind dat de jeugd bezighoudt. “Als mijn dochter bij mij komt huilen: Mama, wat moet ik doen, want ik kan niks doen, dan zeg ik: Schatje, we kunnen al proberen om zo weinig mogelijk vlees te eten, en we hebben een stopcontact voor de auto’s en zonnepanelen, we steunen goede doelen. Maar zij slaat dan op tafel: Dat is te weinig! Ze wil eigenlijk de nieuwe Greta Thunberg worden, en dan denk ik: Da’s goed, schat. Go!” klinkt het niet zonder trots bij Hilde De Baerdemaeker in Het Nieuwsblad.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven