Amy uit K2 Zoekt K3: ‘Ik voelde mij de lelijkste kandidate’

0
Amy uit K2 Zoekt K3: ‘Ik voelde mij de lelijkste kandidate’
Foto: DPG Media

Amy Courtens wist zich in de harten van Marthe en Hanne te nestelen tijdens haar auditie voor K2 Zoekt K3. De 25-jarige Limburgse waagde enkele jaren geleden ook haar kans in de Miss België-verkiezing.

Als Miss Limburg haalde Amy de finale, maar daar moest de overwinning uiteindelijk aan Lenty Frans laten. Toch betekende haar deelname aan Miss België een keerpunt in het leven van Amy die op dat moment met een depressie worstelde.

Toen Amy’s ouders uit elkaar gingen, gaf haar moeder Amy de schuld van de echtscheiding. Amy ging alleen wonen en worstelde met schuldgevoelens. Dankzij haar deelname aan Miss België vond Amy de kracht om haar depressie achter zich te laten.

“Ook al voelde ik me de lelijkste kandidate en was ik iets te zwaar, door Miss België kreeg ik — paradoxaal genoeg — opnieuw zelfvertrouwen”, onthult Amy in Het Laatste Nieuws. “Ik ben Darline (Devos, organisatrice van Miss België, red.) dankbaar dat ze ‘Amy 2.0’ op de rails heeft helpen zetten”, aldus Amy in Het Laatste Nieuws.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven