Dan Karaty houdt blijvend letsel over aan onbekende infectie: “mijn blik blijft troebel”

0
Dan Karaty houdt blijvend letsel over aan onbekende infectie: “mijn blik blijft troebel”
Foto: VTM

Dan Karaty blikt voor het eerst terug op de moeilijke periode die hij achter de rug heeft. Het voormalige jurylid van Belgium’s Got Talent worstelde met een depressie en werd bijna blind door een onbekende infectie.

“Ik werd op een ochtend wakker en kon ineens niets meer zien. Vervolgens kwam er een stekende pijn opzetten en veranderde mijn pupil van kleur. Artsen stonden voor een raadsel”, vertelt Dan Karaty in het Nederlandse Privé.

Ondertussen is de toestand gestabiliseerd en dreigt Dan Karaty niet lang zijn oog of zicht volledig te verliezen, schrijft Het Nieuwsblad. Al zal de danser en choreograaf een blijvend letsel overhouden aan de onbekende infectieziekte.

“Het oog zit er nog en ook mijn hoornvlies is, los van een litteken, intact gebleven. Daardoor blijft mijn blik wat troebel. In een kamer met veel ramen waar het licht vanuit veel hoeken op het glas reflecteert, zie ik wazig. Sta ik stil buiten en kijk ik recht voor me uit, dan is het weer helder. Het is iets waarmee ik zal moeten leren leven”, doet Dan Karaty zijn verhaal.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven