Thuis-actrice onthult donkere jeugdjaren: “ik was een ontzettend angstig kind”

0
Thuis-actrice onthult donkere jeugdjaren: “ik was een ontzettend angstig kind”
Foto: VRT

Katrien De Ruysscher praat in Humo openhartig over haar moeilijke jeugdjaren. “Het eerste deel van mijn leven is tumultueus en donker geweest, en dat heeft ervoor gezorgd dat ik nu voor vol, compromisloos geluk ga”, onthult de actrice die we kennen als dokter Judith uit Thuis.

Katrien De Ruysscher was amper 8 jaar toen haar ouders scheidden: “ik heb mijn vader daarna nooit meer gezien. En toen ik 18 was, is hij overleden.” Aan het drinken, voegt de actrice eraan toe.

“Die tien jaar zonder mijn zus en mij moeten voor hem heel moeilijk zijn geweest. Hij had, zo realiseer ik me nu, niet de kracht om op te boksen tegen wat hem bezwaarde – een vechtscheiding, een nieuwe liefde die ook op de klippen liep, de alcohol”, blikt Katrien De Ruysscher terug op die jaren.

“Ik ben opgegroeid met een beklemmende zwaarte”, bekent de Thuis-actrice. “Met de overtuiging dat als het even goed ging, er meteen daarna wel iets op m’n kop zou komen hameren.” Katrien geeft ook toe dat ze een ontzettend angstig kind was, altijd alert voor verlies.

“Ging ik bij vriendinnetjes slapen, dan vroeg ik: ‘Als er met mijn mama iets gebeurt, mag ik dan hier komen wonen?’ Als mijn moeder de late shift had, lag ik in m’n bed wakker tot ze ’s avonds laat thuiskwam, en ik haar de sleutel in het slot hoorde omdraaien – dan pas kon ik met een gerust hart in slaap vallen”, onthult Katrien De Ruysscher in Humo.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven