Ann Tuts: ‘Dat mochten we niet’

0
Ann Tuts: ‘Dat mochten we niet’
Foto: VRT

Op zondagavond kan je op Eén kijken naar ‘Onder Vuur’. Wie in de reeks een verrassende rol heeft, is actrice Ann Tuts. De Vlaming kent haar vooral als Bieke uit ‘FC De Kampioenen’, in ‘Onder Vuur’ speelt Ann de rol van ambulancier Noëlle.

Ter voorbereiding van de opnames, kreeg de ganse cast een bootcamp van vijf dagen om hen allerlei vaardigheden aan te leren en daar heeft Ann heel wat van geleerd. “Mijn respect voor zorgverleners is alleen maar gegroeid. We leerden zelf blussen en wrakken opensnijden. Ging er halfweg een uitleg een alarm af in de kazerne, dan zaten die kerels binnen de tien seconden in hun pak. Hop, de wagens in en met loeiende sirenes weg”, vertelde Ann Tuts in Gazet Van Antwerpen.

En dan bleef de cast verweesd in de kazerne achter. “Op interventie mochten we niet mee, maar achteraf deden ze ons alles uit de doeken. Dan besef je dat die mannen soms ’s avonds thuiskomen nadat ze overdag iemand zagen sterven. Het loopt niet altijd goed af. Niet simpel om dat als acteur na te spelen”, geeft Ann Tuts toe.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven