Charlotte Leysen lijdt helse pijnen: “huilen van frustratie”

0
Charlotte Leysen lijdt helse pijnen: “huilen van frustratie”
Foto: Isopix

Charlotte Leysen geeft op Instagram een eerlijke inkijk over hoe het leven als migrainepatiënt eruitziet. Op 12 september was het internationale dag van de migraine en Karolien Debecker besteedde er op Radio 2 aandacht aan. Voldoende voor de voormalige Ketnet-wrapster om ook zelf haar getuigenis neer te schrijven..

“Rond migraine bestaan nog veel misvattingen. Het is zóveel meer dan een beetje hoofdpijn en een zonnebril opzetten tegen het licht, het is een hersenziekte”, begint Charlotte Leysen haar verhaal op Instagram.

“Migraine staat wereldwijd op de 6e plaats van meest invaliderende ziektes, bij vrouwen zelfs op de 3e plaats. Yep, dat lees je goed. Insane, right?!”

Charlotte voegt op Instagram ook enkele sprekende foto’s toe, maar haar getuigenis spreekt eveneens voor zich: “Het is voor mij ook: vaak onzichtbaar, helse pijn, huilen van frustratie & machteloosheid,…

“Dde deur nooit uit kunnen zonder aanvalsmedicatie op zak, voedingslabels scannen op mogelijke triggers, angstig zijn voor de volgende aanval (please niet nú?!), moeilijk kunnen plannen (because the enemy might be around the corner), oordoppen altijd op zak hebben tegen te veel lawaai (trigger), vrienden en familie teleurstellen omdat je wéer last minute moet cancelen voor een etentje of feestje, de daarbij horende schuldgevoelens, begrip vragen van partner, familie en inner circle, katers hebben zonder dat er een feestje of alcohol aan te pas kwam,.. en zo kan ik nog wel even door gaan”, doet Charlotte Leysen haar verhaal op sociale media.

Toch benadrukt Charlotte ook dat elke migrainepatiënt migraine anders ervaart: “Migraine is voor iedereen een ander verhaal. Er is geen one fits all solution. Maar het bespreekbaar maken lijkt me al een kleine stap in de goeie richting”, looft Charlotte Leysen de aandacht die Karolien Debecker aan migraine gaf.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven