Leah Thys heeft het moeilijk na overlijden echtgenoot: “ik zit tegen mijn limiet”

0
Leah Thys heeft het moeilijk na overlijden echtgenoot: “ik zit tegen mijn limiet”
Foto: VRT

Leah Thys praat voor het eerst over het overlijden van haar echtgenoot na een coronabesmetting. De actrice staat opnieuw op de set van Thuis én is bezig met het theaterstuk ‘De Dame in het Busje”, maar die werkzaamheden kunnen niet verstoppen dat de 76-jarige actrice het nog steeds erg moeilijk heeft…

“Het is nog maar vier maanden geleden dat hij stierf… Werken is beter dan thuiszitten”, vertelt Leah Thys in Het Belang van Limburg. “Ik weet dat ik dat ook zal moeten leren, maar dat gaat nu nog niet.” 
Drie dagen nadat haar man Jos in het ziekenhuis werd opgenomen met het gevreesde longvirus overleed hij. Ook Leah Thys zelf belandde in het ziekenhuis met corona, maar zij overwon het virus.

Haar werk houdt haar bezig, maar valt haar ook zwaar, geeft Leah Thys toe. Zeker omdat de verhaallijn in Thuis pijnlijke gelijkenissen vertoonde met de tragische realiteit.

“Met een verhaallijn waarin mijn tv-echtgenoot ook stierf. Passen was voor mij geen optie, ik laat niemand in de steek. Maar ik zit tegen mijn limiet aan”, geeft Leah Thys toe in Het Belang van Limburg.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven