Thuis-actrice niet op roze wolk na problematische bevalling: “andere gevoelens overheersen”

0
Thuis-actrice niet op roze wolk na problematische bevalling: “andere gevoelens overheersen”
Foto: VRT

Daphne Paelinck beleefde een problematische zwangerschap. Akelig hoe ook haar Thuis-personage Christine op hetzelfde moment in de VRT-serie een gelijkaardig parcours aflegde. Uiteindelijk zou dochtertje Mae tien weken te vroeg geboren worden en woog het meisje amper 1,777 kg bij de geboorte.

“Soms had ik het emotioneel zwaar, maar eens huilen in die situatie is perfect normaal”, aldus de Thuis-actrice die amper één dag na de bevalling het ziekenhuis al mocht verlaten. Maar dochtertje Mae moest langer blijven…

Mae kende een goede start maar moest toch nog enkele weken aansterken in de couveuse: “Dat was moeilijk”, klinkt het emotioneel bij Daphne Paelinck in Dag Allemaal. “Het was thuis ook veel te stil, dat klopte niet. Ik voelde me te weinig mama.”

Uiteindelijk mocht Mae op 14 augustus, de dag voor de Antwerpse moederdag, naar huis: “Ik kon me geen mooier cadeau voorstellen”, klinkt het hartverwarmend bij Daphne. “Eindelijk waren we samen.”

Daphne Paelinck beleeft haar prille moederschap dan ook niet vanop een roze wolk: “Het perfecte plaatje is er nu eenmaal niet bij iedereen. Misschien moeten we dat taboe ’ns stilaan doorbreken. Er zijn veel zwangerschappen en bevallingen met complicaties”, aldus de actrice in Dag Allemaal.

En Daphne Paelinck geeft ook toe dat ze die roze wolk niet mist: “Er overheersen andere, mooie emoties: opluchting en dankbaarheid”, verduidelijkt Daphne Paelinck, die van de artsen ook goed nieuws kreeg want dochtertje Mae doet het heel goed en zal geen extra zorgen of medicijnen meer nodig hebben.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven