Kan Wout Van Aert top 10 nog halen?

0
Kan Wout Van Aert top 10 nog halen?
Foto: VTM

Met zijn overwinning op de Mont Ventoux heeft Wout Van Aert een goede zaak in de algemene rangschikking gedaan. Na 12 ritten staat Van Aert in de algemene rangschikking op een mooie dertiende plaats. De renner van Jumbo Visma staat op 25 minuten en 21 seconden van gele truidrager Tadej Pogacar.

Het zou mooi zijn mocht Wout Van Aert de top 10 kunnen induiken, maar hoe groot is die kans? De ritten die er nog aankomen voor de Tour De France in Parijs eindigt, daar zitten nog wel wat mogelijkheden in voor Wout Van Aert. Of Van Aert nog een kwartier kan goedmaken op bijvoorbeeld Pello Billbao die op 10 staat, dat is nog maar de vraag.

Onze sportjournalist Frederik is ervan overtuigd dat Van Aert er alles aan zal doen om zijn resultaat nog te verbeteren. “Al moeten we er natuurlijk rekening mee houden dat Wout Van Aert eergisteren het onderste uit de kan gehaald heeft. Hij moet ook nog naar Japan voor de Olympische Spelen,  Van Aert zal dan ook geen risico lopen.”

Ook mooi is het resultaat van Dylan Teuns, die staat op 20 in het algemene klassement en dat op 43 minuten en 54 seconden. Teuns doet daarmee beter dan bijvoorbeeld Julian Alaphilippe en Jakob Fuglsang die verder in de top 20 staan.

Vanmiddag om 12.15 uur starten de 155 renners aan de dertiende rit. Die brengt het peloton van Nîmes naar Carcassonne, een rit van maar liefst 219,9 km. Het is de op één na langste rit uit deze Ronde van Frankrijk, maar wel een vlakke rit.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven