Magali van De Planckaerts: ‘Examenstress slaat toe’

85
Foto: VRT

Het zijn in heel wat gezinnen spannende tijden. De reden? De jaarlijkse examenstress. Heel wat studenten hebben zich het afgelopen jaar ook weer nonchalant gedragen en te weinig gestudeerd en nu is het alle hens aan dek om de meubelen te redden. Herkenbaar? Wellicht wel.

Ook bij De Planckaerts staan de zenuwen hooggespannen. “Ook hier slaat de examenstress stilaan toe. Noa heeft al samenvattingen gemaakt maar Devon kon zich nog niet voorbereiden omdat hij de voorbije weken heel veel huiswerk had. Bovendien waren er door de coronacrisis amper examens, waardoor hij nu leerstof van een heel jaar moet verwerken”, reageert Magali Van Houtte in Story. “Devon begint wat zenuwachtig te worden, maar dan ben ik er om hem gerust te stellen: ‘Doe gewoon je best. Het lukt wel!’”, getuigt de mama.

Magali heeft natuurlijk ook gestudeerd en weet als geen ander wat er in deze periode van het jaar belangrijk is. “Tijdens examenperiodes probeer ik de kinderen extra in de watten te leggen door bijvoorbeeld hun lievelingseten klaar te maken. Voor Noa zijn dat Luikse balletjes, voor Devon vogelnestjes”, glundert zij.

Yukka zit nog maar in het vijfde leerjaar en heeft dus nog niet veel om zich zorgen over te maken, dat is voor binnen een paar jaar. En dan zit de familie Planckaert mogelijk wel in Frankrijk.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be