Familie-fans zwaar teleurgesteld: ‘Ze houden de vooroordelen in stand’

0
Familie-fans zwaar teleurgesteld: ‘Ze houden de vooroordelen in stand’
Foto: VTM

Het verhaal van Simon in ‘Familie’ zorgt voor heel wat reacties op de fansites van de soap. Simon heeft één en ander op zijn kerfstok en werd in een psychiatrische instelling opgenomen. Daar is hij ontslagen omdat hij voldoende hersteld zou zijn, maar er zijn weinig kijkers die dat geloven.

De manier waarop de makers van ‘Familie’ zijn psychische aandoening dag na dag in beeld brengen, daar is weinig begrip voor. “Best jammer dat deze keer ‘schizofrenie’ in een negatief daglicht wordt gesteld, na de ‘borderline’ van Delphine… Zo blijven de vooroordelen omtrent psychische kwetsbaarheden gewoon in stand”, post een kijkster op een populaire fansite.

“Jawel, ik heb net hetzelfde gevoel bij deze verhaallijn. Ik werk op een psychiatrische afdeling van een algemeen ziekenhuis en er is zo’n groot stigma rond deze problematiek”, gaat een kijker verder.

“Ik zit aan de andere kant van het verhaal, ik heb een psychische kwetsbaarheid en ik vind het zó ontzettend jammer dat het stigma gewoon zo in stand gehouden wordt want het is echt élke dag knokken tegen die vooroordelen van zelfs vreemden”, reageert een kijker.

“Vreselijk eigenlijk… Onlangs zag ik een mega enge creepy film over een meisje. Die deed de meest gruwelijke dingen. Dat kwam het erop neem dat ze bipolair zou zijn. Vond dat er los over. Wat voor beeld krijgen mensen dan vraag ik me soms af …”

Het is duidelijk dat de verhaallijn voor gemengde reacties zorgen. En dan weet de kijker nog niet wat er eind deze maand in de seizoensfinale gaat gebeuren. Spannend!

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven