Deze zangeres wil na Hooverphonic voor België naar Songfestival

0
Deze zangeres wil na Hooverphonic voor België naar Songfestival
Foto: Photo News

Sorry, maar wij moesten eens goed lachen toen wij Hadise eerder deze week op MNM hoorden vertellen dat zij voor België naar het Eurovisie Songfestival wil gaan.

Hadise ging eerder al voor Turkije naar het liedjesfestival en werd in 2009 vierde na Alexander Ryback. Turkije doet al een tijdje niet meer mee aan het Eurovisie Songfestival en dat betreurt de gewezen Miss Moll.

Hadise nam bij ons deel aan het programma Idool waarin zij derde werd. Maar op een bepaald ogenblik keerde de zangeres ons land de rug toe omdat er in Turkije meer poen te scheppen viel. Plots trad Hadise in België niet meer op, zij liet verschillende organisatoren in België gewoon in de steek. Daarvoor werd zij tien jaar geleden trouwens ook voor veroordeeld.

De nu 35-jarige zangeres woont al heel wat jaren in Turkije. “Ik vind het jammer dat Turkije niet meer meedoet. Music is freedom in mijn ogen. Muziek moet er altijd zijn, no matter what. Ik hoop dat zij hun mening nog veranderen en volgend jaar al terug meedoen.”

De Belgische is door de VRT of RTBF nog nooit gevraagd om ons land op het Eurovisie Songfestival te vertegenwoordigen en dat zou zij best wel zien zitten. “Ik zou het zeker overwegen, met al de ervaringen die ik al heb opgedaan. In 2009 was ik amper 22, ondertussen ben ik al 35. Ik zou het best nog wel eens willen meemaken”, bevestigt Hadise.

Alleen achten wij de kans klein dat België Hadise nog in de armen zal sluiten. Als je als artiest één ding niet mag doen, is dat je het land waar je carrière start nooit links laat liggen.

Schrijf je hier in voor de gratis nieuwsbrief van vipnieuws.be

Geen posts om weer te geven